Tarif : Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-10% arasi zar oranı ve 4-5% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir.
Çeşit : Giresun
Boylar : 0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda
Paketleme : 25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde
Kul. Alanları : Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır
Fonksiyon : Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını arttırmak amacıyla kullanılır kıtır bir yapısı vardır.